ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Menu
Přihlášení

O podobách tabáku

Když se podíváme do různých krabiček – nebo ještě lépe – vezmeme tabák do prstů, zjistíme, že se může svým tvarem výrazně odlišovat. Nabývá různých podob.

Tabák a jeho podoby

Lze se například setkat s podlouhlými plátky (Flake Cut), které se musí před  nacpáním do dýmky rozemnout na drobnější částečky.

Nebo si všimneme tenkých koleček, které se podobají miniaturním koláčkům (Curly Cut), které je záhodno také před použitím poněkud rozdrobit.

Můžeme narazit i na maličké nařezané granule (upozorňuje na ně nápis Granulated), které lze bez jakýchkoliv úprav nacpat.

Většinou se však dýmkaři setkávají s tabákem řezaným, nelisovaným, který se volně ukládá do krabiček. U něj platí to, že čím drobnějšího řezu je, tím hoří rychleji. Šíře řezu se pohybuje od 0,5 do 2 milimetrů,  přičemž nejfrekventovanější řez bývá půldruhého milimetru.

 
Tabák v podobě Curly Cut     Tabák v podobě Flake Cut     Řezaný nelisovaný tabák
 
O druzích tabákuO druzích tabáku
Vlastní výroba tabáku, které jsou dýmkařům k dispozici, je chráněna výrobními tajemstvími. Každý…
Při dodávce zboží, které obsahuje tabákový výrobek, musí být ze zákona ověřována věková způsobilost spotřebitele k nákupu tabákových výrobků.
AdultoAdulto
Při nákupu tabákových výrobků proběhne před dokončením objednaných tabákových produktů elektronické ověření věku certifikovanou firmou Adulto, a to bankovní identitou nebo identitou OP.
Nové dýmky od pana KrškyNové dýmky od pana Kršky
Špičkové dýmky od pana Kršky patří již ke stálicím v našem internetovém obchodě. Představujeme nové kousky, které se ale asi u nás dlouho neohřejí.O tom, jak unikátní dýmky naši zákazníci dostanou popsal pan Krška v rozhovoru pro Deník.cz:
WessexWessex
Ručně vyráběné dýmky Wessex se vyznačují kvalitním briárem, pečlivou pozorností k detailům v tradičních Anglických tvarech.