Když se podíváme do různých krabiček – nebo ještě lépe – vezmeme tabák do prstů, zjistíme, že se…
O umění pěstování tabáku
Zvládnout pěstování tabáku není jednoduché. Trvá dlouhou dobu, než se v tom či onom regionu všechna úskalí tohoto odvětví zvládnou k dokonalosti.
Říká se, že tabák potřebuje podobný fortel, zanícení a nasazení jako třeba pěstování vína. Rostlina, kterou je možno sklízet, potřebuje minimálně tři měsíce, ale také měsíců pět. Během nich se musí o ni pečovat, aby ji nenapadly plísně, mšice a jiní škůdci. Signál ke sklizni dává vadnutí listů.
Právě listy jsou z rostliny nejdůležitější. Dlouho byla sklizeň jenom záležitostí lidských rukou (americké tabákové plantáže se staly symbolem zneužívání otroků), nyní se daří zapojovat i důmyslnou techniku. Bez nasazení lidí se však tato práce neobejde.
Nejprve se musí sklizené listy usušit (horkým vzduchem, na slunci, pomocí kouře). Když jsou listy usušené, projdou fermentací: procesem, při němž se podporuje aroma, především ale odstraňuje bílkoviny a snižuje obsah nikotinu.
Fermentace je založena na zahřívání až na teploty okolo padesáti stupňů a ochlazování tabáku, čímž se podporuje kvašení. Děje se tak přirozeným způsobem, který trvá několik měsíců, ale i mnohem rychleji při zapojení techniky.
Vlastní výroba tabáku, které jsou dýmkařům k dispozici, je chráněna výrobními tajemstvími. Každý…
Při nákupu tabákových výrobků proběhne před dokončením objednaných tabákových produktů elektronické ověření věku certifikovanou firmou Adulto, a to bankovní identitou nebo identitou OP.
Špičkové dýmky od pana Kršky patří již ke stálicím v našem internetovém obchodě. Představujeme nové kousky, které se ale asi u nás dlouho neohřejí.O tom, jak unikátní dýmky naši zákazníci dostanou popsal pan Krška v rozhovoru pro Deník.cz:
Ručně vyráběné dýmky Wessex se vyznačují kvalitním briárem, pečlivou pozorností k detailům v tradičních Anglických tvarech.