ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Menu
Přihlášení

Dýmky z mořské pěny - pěnovky

Sepiolit - mořská pěnaZprvu panensky sněhobíle vypadají dýmky z takzvané mořské pěny – pověstné pěnovky,  jež jsou jedny z nejdražších. Jejich název je pouze metafora, upozorňující na málo vídanou barvu. Jinak jsou vyřezávány z hydrosilikátu magnézia, což je nerost, který se těží v turecké Anatolii. Pěnovky patří ke špičce nejenom pro svou krásu, ale také pro vlastnosti: umožňují chladné kouření a dobře vstřebávají onen neblaze páchnoucí kondenzát, který v dýmce vzniká. Touto vlastností se tak stávají pravým opakem např. porcelánových dýmek.
 
Nejprve jsou pěnovky běloskvoucí, ale s každým nacpáním a vykouřením postupně mění barvu ( od bílé přes brandy až k višni). Pěnovky nicméně vyžadují pevnou  a jistou ruku – komu se dýmku podaří upustit, ať počítá s tím, že je to většinou její nenávratný konec.  Proto se pěnovky uchovávají ve speciálním pouzdru.

Další informace o meršánových dýmkách.
 
Dýmka pěnovka
Jak zakuřovat dýmkuJak zakuřovat dýmku
Občas se nás začíající kuřáci ptají, jakým způsobem správně zakouřit dýmku. Připravili jsme pro vás…
Ukládání dýmekUkládání dýmek
Málokdo odolá široké nabídce dýmkařského sortimentu. Po koupi první dýmky následuje zanedlouho…
Při dodávce zboží, které obsahuje tabákový výrobek, musí být ze zákona ověřována věková způsobilost spotřebitele k nákupu tabákových výrobků.
AdultoAdulto
Při nákupu tabákových výrobků proběhne před dokončením objednaných tabákových produktů elektronické ověření věku certifikovanou firmou Adulto, a to bankovní identitou nebo identitou OP.
Nové dýmky od pana KrškyNové dýmky od pana Kršky
Špičkové dýmky od pana Kršky patří již ke stálicím v našem internetovém obchodě. Představujeme nové kousky, které se ale asi u nás dlouho neohřejí.O tom, jak unikátní dýmky naši zákazníci dostanou popsal pan Krška v rozhovoru pro Deník.cz:
WessexWessex
Ručně vyráběné dýmky Wessex se vyznačují kvalitním briárem, pečlivou pozorností k detailům v tradičních Anglických tvarech.