ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Menu
Přihlášení

O druzích tabáku

Tabáková směsVlastní výroba tabáku, které jsou dýmkařům k dispozici, je chráněna výrobními tajemstvími. Každý výrobce si z pochopitelných důvodů hájí složení své směsi (blend), kterou nabízí.
 
Tabáky se míchají – jako třeba whisky. Je to téměř dokonalá alchymie. Aby se získala vyvářená chuť, k tomu je potřeba velká zkušenost.
 
Vychází se z tabáků základních, jakými jsou např. nažloutlý tabák virginský nebo Burley. K nim se pak přidávají tabáky s výraznou chutí, které fungují jako jakési „tabákové koření“. Dodávají nejenom barvu, vůni, ale i chuť. Jde zejména o Latakii (drsný, jakoby uzený tabák původem ze Sýrie) a Perique (velmi těžký, sladký tabák). 

Tabáky s příměsí Latakie jsou doménou zejména britských firem.
 
Kdo si potrpí na ještě exotičtější vůně, kdo vyhledává různé aroma (Whisky, rum, chýra, vanilka, víno, různá ovoce), ten asi zvolí tabáky aromatizované. Při tzv. aromatizaci dochází k nasycení tabáku vonnými esencemi, poté se znovu suší. Šíří pak kolem sebe rozličné vůně, které jsou zpravidla velmi přívětivě vítány kuřákovým okolím.
 
Hodně aromatizovaných tabáků pochází z Dánska a Holandska. Bývají lehčí a pro začínajícího dýmkaře jsou zpravidla ideální.
 
Kdo už má „něco za sebou“, ten se bude zřejmě věnovat tabákům těžšího kalibru, které se vyrábějí  na britských ostrovech.
 
Tabáková směs
O podobách tabákuO podobách tabáku
Když se podíváme do různých krabiček – nebo ještě lépe – vezmeme tabák do prstů, zjistíme, že se…
O přechovávání tabákuO přechovávání tabáku
Je to zvláštní, ale vše, co bývá spojeno s dýmkami, působí velice esteticky. Nejenom samotné dýmky,…
Jak zakuřovat dýmkuJak zakuřovat dýmku
Občas se nás začíající kuřáci ptají, jakým způsobem správně zakouřit dýmku. Připravili jsme pro vás…
Při dodávce zboží, které obsahuje tabákový výrobek, musí být ze zákona ověřována věková způsobilost spotřebitele k nákupu tabákových výrobků.
AdultoAdulto
Při nákupu tabákových výrobků proběhne před dokončením objednaných tabákových produktů elektronické ověření věku certifikovanou firmou Adulto, a to bankovní identitou nebo identitou OP.
Nové dýmky od pana KrškyNové dýmky od pana Kršky
Špičkové dýmky od pana Kršky patří již ke stálicím v našem internetovém obchodě. Představujeme nové kousky, které se ale asi u nás dlouho neohřejí.O tom, jak unikátní dýmky naši zákazníci dostanou popsal pan Krška v rozhovoru pro Deník.cz:
WessexWessex
Ručně vyráběné dýmky Wessex se vyznačují kvalitním briárem, pečlivou pozorností k detailům v tradičních Anglických tvarech.