ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Menu
Přihlášení

Doutníky pro odpočinek a potěšení

Doutníky se kouří pomalu – pro odpočinek a potěšení nebo pro chuť a vůni ve chvílích přemýšlení. Opravdoví kuřáci doutníků si potrpí na kvalitu svých značek a zachovávají věrnost obchodům, ve kterých je nakupují. Znalci svoje doutníky hodnotí a zkoumají, diskutuje se o nich podobně jako o vzácných vínech nebo dlouho zrajících lihovinách. Kvalita špičkového doutníku závisí na tom, kde vyrostl tabák, z něhož byl ubalen, jak byl ten tabák fermentován i jak byly namíchány jeho listy. Také umění výrobců doutníků, jejich odborná dovednost, doprovází každou fázi postupu, ať už jde o otrhávání listů nebo jejich balení.
 

S ohledem na čas a zkušenosti, které zhotovení vysoce kvalitních doutníků vyžaduje, to není laciné zboží – což ovšem neznamená, že doutníky kouří jen vyslovení boháči. Poslední léta přinášejí jakousi renesanci kouření doutníků a to získává na společenské prestiži.
 

Existují už speciální obchody, kluby a restauranty zasvěcené tomuto kuřáckému potěšení. Nováčkovi, který se v onom podivuhodném světě octne, může množství doutníkových typů a druhů připadat přímo ohromující. Postupem času ale získá určité znalosti a povědomí a stane se milovníkem, který si svůj doutník dopřeje s velkým potěšením.
 

Dobré doutníky jsou většinou vysoké kvality a ta závisí na tom, kde byl jejich tabák vypěstován, na postupu fermentace a na odborné zdatnosti baliče. Kvalitní balené doutníky se dají přirovnat k vzácným vínům. Vybírejte si proto doutníky s rozmyslem a pečujte o to, jak jsou uloženy. Když je kouříte, měli byste si jejich chuť a vůni užívat pomalu.
 

Doutníky

Tvary doutníkůTvary doutníků
U doutníku nezáleží jenom na tom, z jakého tabáku je vyroben, ale i na jeho tvaru a velikosti.…
Skladování doutníkůSkladování doutníků
Ručně dělané doutníky, long fillery, si vyžadují speciální ošetřování. Tyto doutníky se uchovávají…
Při dodávce zboží, které obsahuje tabákový výrobek, musí být ze zákona ověřována věková způsobilost spotřebitele k nákupu tabákových výrobků.
AdultoAdulto
Při nákupu tabákových výrobků proběhne před dokončením objednaných tabákových produktů elektronické ověření věku certifikovanou firmou Adulto, a to bankovní identitou nebo identitou OP.
Nové dýmky od pana KrškyNové dýmky od pana Kršky
Špičkové dýmky od pana Kršky patří již ke stálicím v našem internetovém obchodě. Představujeme nové kousky, které se ale asi u nás dlouho neohřejí.O tom, jak unikátní dýmky naši zákazníci dostanou popsal pan Krška v rozhovoru pro Deník.cz:
WessexWessex
Ručně vyráběné dýmky Wessex se vyznačují kvalitním briárem, pečlivou pozorností k detailům v tradičních Anglických tvarech.