ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Menu
Přihlášení

Dýmky BigBen

Dýmky holandské firmy Big Ben se k nám dovážely již od počátku 90. let. Jsou to strojově vyráběné dýmky jež mají dobrou povrchovou úpravu a elegantní provedení. V sortimentu nalezneme jak dýmky s velmi klasickými tvary, tak i s mírně extravagantní. Firma Royal Dutch Pipe Factory vyrábí vedle dýmek BigBen také značky Hilson, Royal Dutch a Amphora.

Historie holanské firmy Royal Dutch Pipe Factory

Dnes je tato společnost jedinou dýmkařskou firmou v Beneluxu. Byla založena roku 1870 panem Elbertem Gubbelsem, který si v té době otevřel trafiku. Od roku 1924 už ovšem začíná dovážet první dýmky. Během válečných let se Gubbels rozhodl vyrábět dýmky sám a nespoléhat se pouze na nepravidelné dodávky jiných výrobců. Povolal francouzské řezbáře a dýmkaře a už roku 1946 se firma zabývá výrobou dýmek. Firma o 11 let později kupuje továrnu De Rijk, kde se vyráběla značka Big Ben. V padesátých letech měla firma úspěch s malou dýmečkou zvanou Pipoo. Firma Royal Dutch Pipe Factory vyváží své dýmky do celého světa. Dnes je společnost součástí amsterdanské firmy, která zaměstnává více než 50 lidí.

Sortiment dýmek Big Ben

Dýmky Big Ben poznáme podle stylizovaného písmene B na náustku. V nabídce firmy je široké spektrum dýmek . V řadě Big Ben Classic jsou k nalezení klasické tvary dýmek, většinou v tmavě hnědé povrchové úpravě a náustek je většinou akrylový, ale vedle toho jsou v sortimentu také dýmky ozdobené rohovinovým světlým náustkem. Firma se snaží jít s dobou a nebojí se experimentovat. Série dýmek Big Ben Trendy obsahuje například dýmky, jež mají extravagantní povrchovou úpravu nebo atraktivnější tvary. Často jsou potom doplněny akrylovými náustky, které barevně ladí s povrchovou úpravou dýmek. Pro náročnější dýmkaře jsou v nabídce speciality a limitované série s velmi pěknou přírodní povrchovou úpravou.

Autorem textu je Dr. Stanislav

Nabídku dýmek BigBen naleznete zde

 
 
Dýmka Big Ben
 
Při dodávce zboží, které obsahuje tabákový výrobek, musí být ze zákona ověřována věková způsobilost spotřebitele k nákupu tabákových výrobků.
AdultoAdulto
Při nákupu tabákových výrobků proběhne před dokončením objednaných tabákových produktů elektronické ověření věku certifikovanou firmou Adulto, a to bankovní identitou nebo identitou OP.
Nové dýmky od pana KrškyNové dýmky od pana Kršky
Špičkové dýmky od pana Kršky patří již ke stálicím v našem internetovém obchodě. Představujeme nové kousky, které se ale asi u nás dlouho neohřejí.O tom, jak unikátní dýmky naši zákazníci dostanou popsal pan Krška v rozhovoru pro Deník.cz:
WessexWessex
Ručně vyráběné dýmky Wessex se vyznačují kvalitním briárem, pečlivou pozorností k detailům v tradičních Anglických tvarech.