ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Menu
Přihlášení

Druhy zapalovačů

Představa, že si kvůli zapálení dýmky nebo doutníku musíte složitě rozdělat oheň, může znít sice jako výzva nebo zajímavé dobrodružství, ale rozhodně je praktičtější použít zapalovač. Není ovšem zapalovač jako zapalovač. K dostání dnes jsou zapalovače vhodné k zapálení doutníku, dýmky i cigaret.

Samotný zapalovač se skládá z více částí: nádržka s hořlavinou, tryska nebo knot a mechanismus, který zažehne jiskru. Tento jiskrový mechanismus může být buď z pizoelektrického krystalu nebo ve formě ozubeného válce s drážkováním – kamínkové zapalovače. 
Pro zapalování dýmek a doutníků jsou určeny převážně plynové zapalovače, které mohou být buď jednorázové nebo s možností doplňování, čímž se stávají dlouhodobější investicí

Dýmkový zapalovač – chtějte boční plamen 

Jako první vás jistě zaujme jedinečný design. Naprostá většina těchto zapalovačů se může pochlubit stylovým zpracováním, kdy je na ně skutečně radost pohledět. Stačí si vybrat z pestré nabídky barev a motivů. K dostání jsou dokonce i limitované edice a různé retro provedení. Retro kousky patří k těm oblíbenějším, třeba i díky tomu, že je možnost si koupit úpravu z briarového dřeva, kůže nebo kovu. Uznejte, že v těchto případech jde skutečně o designovku. Zapalovač tak klidně můžete darovat a buďte si jistí, že uděláte každému milovníkovi dýmek radost.

Co se týče samotného fungování, tak zapalovače určené k zapalování dýmek nabízí především boční plamen. Díky tomu se odlišují od klasického zapalovače a vám nehrozí, že si budete zbytečně připalovat i prsty. Boční plamen je tedy jednoznačně nejvhodnější. Většina dýmkových zapalovačů vám poslouží ovšem také pro samotnou přípravu a čištění dýmky, protože mohou obsahovat právě sadu na údržbu. I když jsou zapalovače malé, nabídnou vám často i další bonus v podobě dusátka

V nabídce se objevují zapalovače plynové (kamínkové). Jakmile dojde náplň, nemusíte se svého oblíbeného kousku zbavovat, stačí si pořídit náplň do plynových zapalovačů

Doutníkové zapalovače 

I zapalovač doutníků může vypadat luxusně a propracovaně. A přesně tak tomu i je. Časté je nerezové provedení a ne zřídka se u zapalovače lze spolehnout i na přidaný vykruzovač na doutníky. Velice příjemné a spíše "klasické" zpracování mívají  zapalovače Corona. Na různé vychytávky si potrpí výrobce Rocky Patel a neotřelý design dodává Lamborghini. 

U zapalovačů na doutníky najdete větší škálu provedení. Lze pořídit kombinaci plamen-spirála s ochranou i proti silnému větru, zapalovač turbo jednotryskový nebo třeba dvouplamenný turbo zapalovač. Společné mají to, že je plamen široký a dostatečně silný právě pro zapálení doutníku. 
Opět jde o plynové zapalovače, do kterých lze dokoupit náplň. 

Klasika mezi zapalovači – cigaretové zapalovače

K naprosté klasice patří zapalovače na cigarety. Mechanismus zde najdete převážně kamínkový. Kuřáci cigaret se často spokojí s levnější variantou jednorázových zapalovačů, ale pokud můžete investovat, určitě se vyplatí zapalovač na doplňování. Navíc stejně jako u doutníkových a dýmkových zapalovačů jde u dražších kousků o designové produkty. Často se tak opět volí jako dárky. 


Druhy zapalovačů


 
Při dodávce zboží, které obsahuje tabákový výrobek, musí být ze zákona ověřována věková způsobilost spotřebitele k nákupu tabákových výrobků.
AdultoAdulto
Při nákupu tabákových výrobků proběhne před dokončením objednaných tabákových produktů elektronické ověření věku certifikovanou firmou Adulto, a to bankovní identitou nebo identitou OP.
Nové dýmky od pana KrškyNové dýmky od pana Kršky
Špičkové dýmky od pana Kršky patří již ke stálicím v našem internetovém obchodě. Představujeme nové kousky, které se ale asi u nás dlouho neohřejí.O tom, jak unikátní dýmky naši zákazníci dostanou popsal pan Krška v rozhovoru pro Deník.cz:
WessexWessex
Ručně vyráběné dýmky Wessex se vyznačují kvalitním briárem, pečlivou pozorností k detailům v tradičních Anglických tvarech.