ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Menu
Přihlášení

Co je humidor a k čemu slouží?

Pro milovníky doutníků není humidor žádným novým pojmem. Začátečníci si ale jistě rádi zjistí nějaké informace právě o humidorech na doutníky.

Co je humidor?

Skříňka, do které ukryjete své kuřácké poklady. Především doutníky, které musí zůstávat ve vlhkém prostředí. Kvalitní humidory pro doutníky musí zajistit stálou vlhkost uvnitř a zároveň nesmí sami vlhkosti podléhat a měnit tvar. Správnou vlhost a cirkulaci vzduchu si můžete v humidoru ovlivnit například ventilátorem do humidoru a kontrolovat pomocí digitálního vlhkoměru do humidoru.

Z jakého materiálu je nejlepší humidor?

Dřevo, to je klasika. Ne jen v nábytku, ale i u humidorů. Právě dřevěné humidory bývaly dříve nejčastější, ale dnes se můžete setkat i se skleněnými, plastovými nebo karbonovými humidory

Cedr, to je dřeva král

Možná je ale pro vás stará dobrá klasika prostě nejlepší. A jako nejlepší dřevo dovnitř humidoru se jeví cedr, který má hned několik výborných vlasnostní. Nejen, že voní a doutníky pak voní dřevitě a přirozeně, ale také je velmi odolný vůči vlhosti. Tu absorbuje. A to je pro takovou krabici, která má doutníky udržet ve vlhkém prostředí, opravdu užitečná vlastnost. Cedr navíc odpuzuje různé brouky, a tak jsou doutníky opravdu v bezpečí.
 
Interiér ale není vše, na co se výrobci humidorů musí soutředit. Stejně tak dávají pozor při výběru korpusu humidoru a jeho zevnějšku. Pro korpus humidoru není nejvhodnější variantou masivní dřevo, které se vlivem vlhosti může roztahovat. Lepší možností je využít desky, které dokáží odolat vlhosti. Praktičnost a užitečnost ale už dávno není to jediné, co zákazníka zajímá. Takže ani výrobce. Proto najdete na trhu celou řadu druhů humidorů - liší se barvou, vzorem, tvarem a samozřejmě již zmíněným materiálem.

humidor
 

Při dodávce zboží, které obsahuje tabákový výrobek, musí být ze zákona ověřována věková způsobilost spotřebitele k nákupu tabákových výrobků.
AdultoAdulto
Při nákupu tabákových výrobků proběhne před dokončením objednaných tabákových produktů elektronické ověření věku certifikovanou firmou Adulto, a to bankovní identitou nebo identitou OP.
Nové dýmky od pana KrškyNové dýmky od pana Kršky
Špičkové dýmky od pana Kršky patří již ke stálicím v našem internetovém obchodě. Představujeme nové kousky, které se ale asi u nás dlouho neohřejí.O tom, jak unikátní dýmky naši zákazníci dostanou popsal pan Krška v rozhovoru pro Deník.cz:
WessexWessex
Ručně vyráběné dýmky Wessex se vyznačují kvalitním briárem, pečlivou pozorností k detailům v tradičních Anglických tvarech.