ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Menu
Přihlášení

Dýmky a sport

Ne nadarmo se v jednom bonmotu říká, že kuřák cigarety běží, vyznavač doutníků jde a dýmkař sedí. Toto přirovnání vzniklo ze skutečnosti, že k zapálení dýmky a jejímu klidnému kouření je třeba trpělivost a dostatek času. Kuřák by měl v ideálním případě při kouření dýmky sedět. Mezi dýmkaři se ovšem nacházejí jedinci, kterým nevadí venkovní povětří a při pokuřování dýmky stačí ještě odpálit golfový míček. Takovéto jedince můžeme potkat i na jachtě nebo na dostizích.

Sportovci uvítají dýmky s víčky

Pro tyto případy se na dýmky používají víčka proti větru, která mohou být jak kovová, tak ze speciální hmoty, která je samozřejmě nehořlavá. Elegantně to vymyslel např. Alfred Dunhill se svými dýmkami proti větru, které se staly ve své době hitem a módou pro svůj moderní vzhled a navíc zvýšená půlstrana hlavičky chránila uhlíky v tabáku před větrem. Reklama na ně byla směřována právě sportujícím dýmkařům. Samozřejmě není mnoho sportovních disciplín, kde se s dýmkou můžeme setkat. Může to být ještě např. sportovní rybolov, pasivní sledování dostihů atd.
Pro sportovní dýmkaře nabízejí některé firmy celé sportovní série – v našem e-shopu máme například dýmku Savinelli Golf a několik typů nazvaných Golf Bag

Nejoblíbenější je u dýmkařů golf

Dnes mluvíme o sportovních dýmkách nejvíce ve spojení s jednotlivými sériemi dýmkařských firem, které odkazují na určitý druh sportu nebo jsou vyrobeny při příležitosti některé význačné sportovní události. Německá firma Vauen má ve své nabídce sérii dýmek s názvem Sports. Jde o sadu dýmek s motivy jezdectví, tenisu, jachtařství, fotbalu a golfu. Nejoblíbenějším sportem mezi kuřáky dýmek je ovšem stále golf. Irská firma Peterson vyrábí pro kuřáky – golfisty sadu s jednoduchým názvem Golf set – jedná se o dvě dýmky ve tvaru golfových holí. Německá firma Planta vyrábějící dýmky Design Berlin uvedla na trh kromě dýmek i tabák v edici Golden Goal, která byla určena tématicky k mistrovství světa ve fotbale. Dýmky inspirované sportem zajisté potěší sportovní nadšence, ale dýmka je stále velmi individuální záležitostí a každý dýmkař osobním výběrem může na sebe leccos prozradit svému okolí.
Dýmka pro sportovce
Při dodávce zboží, které obsahuje tabákový výrobek, musí být ze zákona ověřována věková způsobilost spotřebitele k nákupu tabákových výrobků.
AdultoAdulto
Při nákupu tabákových výrobků proběhne před dokončením objednaných tabákových produktů elektronické ověření věku certifikovanou firmou Adulto, a to bankovní identitou nebo identitou OP.
Nové dýmky od pana KrškyNové dýmky od pana Kršky
Špičkové dýmky od pana Kršky patří již ke stálicím v našem internetovém obchodě. Představujeme nové kousky, které se ale asi u nás dlouho neohřejí.O tom, jak unikátní dýmky naši zákazníci dostanou popsal pan Krška v rozhovoru pro Deník.cz:
WessexWessex
Ručně vyráběné dýmky Wessex se vyznačují kvalitním briárem, pečlivou pozorností k detailům v tradičních Anglických tvarech.