ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Menu
Přihlášení

Jak správně kouřit doutníky

Chcete si kouření doutníku vychutnat? Sepsali jsme pro vás několik cenných rad, protože vytvoření správné atmosféry nestačí. Správně zapálený doutník je základem pro to, abyste si jej maximálně užili. Špatně zapálený doutník vám požitek jenom zkazí. Vyčleňte si na tento rituál dostatek času. Kouření doutníku má být pomalé a klidné.
 

Příprava doutníkového rituálu – zapálení doutníku

Pokud je doutník zabalen v celofánu, fólii odstraňte a doutník si ovoňte – navnadíte si chuťové a čichové smysly.

Poté ořízněte doutník maximálně o 3 mm. Oříznutý konec očistěte od zbytků drobných kousků tabáku. Předejdete tak tomu, aby vám vnikly do úst a lepily se na zuby.

Doutník zapalujte ideálně doutníkovým zapalovačem, delší zápalkou nebo cedrovou zápalkou. Nedoporučujeme používat ploché zápalky, protože jsou chemicky ošetřené.

Vlastní zapálení doutníku provádějte tak, aby chytl od žáru a nebyl příliš v kontaktu s ohněm. Plamen držte cca 12 mm od paty doutníku a pomalu z doutníku zatáhněte. Držte jej v horizontální poloze a otáčejte s ním, aby se pata ožehla ze všech stran. Párkrát potáhněte a doutník odložte, aby se krásně rozhořel. Hlídejte si také, aby doutník hořel rovnoměrně. Pokud nebude hořet po celém svém obvodu – dopalte tu část, která hoří pomaleji nebo vůbec. Snížíte tím pravděpodobnost, že vám doutník zhasne.

Jak kouřit doutníky

Jak kouřit doutník? Nespěchejte a vychutnávejte si relaxaci

Kuřte doutník pomalu. Rychlým kouřením by se náplň jenom přehřívala. Až je doutník připravený ke kouření – tahejte z něj asi v minutových intervalech a vychutnávejte si chutě a vůně tabáku. Takto „jemně” kouřený doutník by vám měl vydržet cca 45 minut (podle toho jak je velký). Je důležité mezi intervaly doutník odkládat. Při dodržení intervalu kouření si doutník lépe vychutnáte.

  • Doutník nikdy nešlukujte. Kouř pouze podržte v ústech a vyfoukněte.
  • Pokud se stane, že doutník vyhasne – odstraňte setřepáním všechen popel a zapalte znovu. Profoukněte doutník, tím z něho odstraníte zatuchlost z předešlého kouře. Takto znovu zapálený doutník chutná ostřeji, ale mnohem lépe, než kdybyste jej znovu zapalovali až po delší době.
  • Popel z doutníku neodklepávejte, jak je tomu u cigaret. Snažte se udržovat co nejdelší popel. Konec doutníku stačí velmi lehce otřít o popelník.
  • Při kouření se snažte hlavu doutníku neslinit. Vlhký konec by mohl chuť kouře znepříjemnit.
  • Doutník se kouří do jeho poslední třetiny. Poté už doutník odložte a nechte jej vyhasnout. V případě, že jej zamáčknete, byl by z něj nepříjemný zápach.
  • Zbytek doutníku odstraňte, ať se vám v místnosti nedrží zatuchlý pach.
Při dodávce zboží, které obsahuje tabákový výrobek, musí být ze zákona ověřována věková způsobilost spotřebitele k nákupu tabákových výrobků.
AdultoAdulto
Při nákupu tabákových výrobků proběhne před dokončením objednaných tabákových produktů elektronické ověření věku certifikovanou firmou Adulto, a to bankovní identitou nebo identitou OP.
Nové dýmky od pana KrškyNové dýmky od pana Kršky
Špičkové dýmky od pana Kršky patří již ke stálicím v našem internetovém obchodě. Představujeme nové kousky, které se ale asi u nás dlouho neohřejí.O tom, jak unikátní dýmky naši zákazníci dostanou popsal pan Krška v rozhovoru pro Deník.cz:
WessexWessex
Ručně vyráběné dýmky Wessex se vyznačují kvalitním briárem, pečlivou pozorností k detailům v tradičních Anglických tvarech.