ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Menu
Přihlášení

Umíchejte si svůj vlastní tabák

Tabáky pro míchání vlastních směsí: 

  1. Stanislaw Pipe tobacco Virginia No.1                 
  2. Stanislaw Pipe tobacco Virginia No.2 Mysore    
  3. Stanislaw Pipe tobacco Burley                             
  4. Stanislaw Pipe tobacco Black Cavendish     
  5. Stanislaw Pipe tobacco Latakia                         
  6. Stanislaw Pipe tobacco Orient                            
  7. Stanislaw Pipe tobacco Louisiana Perique
 
Představujeme vám novou základní řadu dýmkových tabáků, které jsou určeny pro míchání si vlastní dýmkové směsi a které jsou baleny po 10 g. Tyto tabáky nejsou jinak ochucené, mají proto svůj přirozený charakter a tvoří základ všech dýmkových směsí.
 
1. Virginia No.1 – světlejší virginský tabák, který je nařezán hrubším řezem typu loose cut, je vhodným základem do všech dýmkových směsí. Tato výběrová Virginie má velmi dobrý obsah přirozeného cukru a velmi nízký obsah nikotinu. Tento tabák je bez jakékoli příchutě.
 
2. Virginia No.2 Mysore
Tato speciální Virginie pochází z regionu Mysore v jižní Indii. Zde má Virginie vyšší obsah přirozeného cukru více než 25 %, což umožňuje kuřákovi si plně vychutnat přirozenou chuť, která nepotřebuje další ochucování. Je vhodná do všech dýmkových směsí. Každou směs příjemně odlehčí a zjemní.
 
3. Burley
Tento tabák je spíše střední síly, má také tmavější hnědou barvu a vyšší obsah nikotinu. Je nařezán řezem Ribbon cut. Pro svou více méně neutrální tabákovou chuť je vhodný jako základ pro míchání vlastní směsi. Burley dodá směsi potřebné „tělo“ a sílu. Má přirozenou zemitou chuť s nádechem čokolády. Převažuje však přirozená silnější tabáková chuť.
 
4. Black Cavendish
Black Cavendish je dvakrát fermentovaný tabák. Tabákové listy typu Virginia nebo Burley se fermentují pomocí horké páry. Tento tabák má díky tomu velmi jemnou a sladkou chuť, ačkoli jeho barva je velmi tmavá. Můžete vyzkoušet kouřit i čistý Black Cavendish.
Pokud si začínáte míchat vlastní směs, doporučujeme na počátku smíchat například ½ Burley a ½ Cavendishe. To vám dá prvotní zkušenost, jak s Cavendishem pracovat. 
 
5. Latakia
Tento silně uzený tabák je dovezen z Kypru. Je to druh orientálního tabáku, který je zavěšen nad oheň a pomocí kouře je takto uzen. Má specifickou chuť a kouřovou vůni. Svou velmi tmavou barvou evokuje silný tabák, ovšem jeho charakter je spíše ve specifické kouřové chuti než v síle tabáku. Do směsí je třeba jej přimíchávat velmi opatrně. K tomuto tabáku je třeba se prokouřit. Tento tabák se dá přirovnat třeba k zelenému uzenému čaji Lapsong Sechuan. Latakie je základem pro typicky anglické směsi.  
 
6. Orient
Orientální tabák je ceněn pro velké množství esenciálních olejů v tabákovém listu. Tabákové listy jsou menší než u Virginie a Burley, zato jsou více aromatické. Slouží k ochucování dýmkových směsí. Proto je vhodné používat orientální tabákové listy spíše jako koření při vaření.
 
7. Perique
Tento tabák je dovezen z amerického státu Louisiana. Je dlouhodobě máčen ve vodě a poté uchováván v dubových sudech od bourbonu. Má silné „chlebové“ aroma. Patří mezi nejdražší tabáky vůbec. Je vhodné jej přidávat do směsí velmi opatrně.
 
 
Stručný návod ke směsím: Nebojte se experimentovat a poznávat taje dýmkového tabáku. Přejeme při míchání své vlastní směsi hodně úspěchů.
 
Dánská směs:
1/3 Virginie No.1, 1/3 Burley, 1/3 Black Cavendish
 
Anglická směs:
60% Virginie, 25% Orient, 15% Latakie
60% Virginie Mysore No.2, 20% Burley, 10% Latakie, 10% Orient
 
Jemná směs:
1/3 Virginie No.1, 1/3 Virginie No.2 Mysore, 1/3 Black Cavendish

Tabák a alkohol 

Ideálním alkoholem je samozřejmě tvrdý alkohol typu bourbon, whisky, suché cherry, z našich druhů – myslivec, tuzemský rum, meruňkovice.
 
K 50g tabáku přidáme 5 cl alkoholu. Ručně promícháme a necháme den odležet. Směs, do které jsme přimíchali alkohol, necháme prodýchnout na vzduchu, můžeme přikrýt čistou utěrkou. Ideální vlhkost tabákové směsi je kolem 25 %. Po odležení uskladníme směs v dóze.

Koření

Můžeme použít vanilku, skořici, kardamon, hřebíček.
Ochucení pravou vanilkou. Do tabákové směsi například dánského typu přidáme lusk z pravé vanilky a necháme působit 14 dní. Potom lusk vyjmeme. Po otevření bude tabák krásně vonět vanilkou.
 

Sušené ovoce

Ochucení sušeným ovocem:
Do tabákové směsi můžeme přidat několik kousků sušeného ovoce. Ideální je sušené jablko nebo sušená švestka. Necháme působit na tabák déle jak 2 dny.



Tabák Stanislaw
O přechovávání tabákuO přechovávání tabáku
Je to zvláštní, ale vše, co bývá spojeno s dýmkami, působí velice esteticky. Nejenom samotné dýmky,…
Při dodávce zboží, které obsahuje tabákový výrobek, musí být ze zákona ověřována věková způsobilost spotřebitele k nákupu tabákových výrobků.
AdultoAdulto
Při nákupu tabákových výrobků proběhne před dokončením objednaných tabákových produktů elektronické ověření věku certifikovanou firmou Adulto, a to bankovní identitou nebo identitou OP.
Nové dýmky od pana KrškyNové dýmky od pana Kršky
Špičkové dýmky od pana Kršky patří již ke stálicím v našem internetovém obchodě. Představujeme nové kousky, které se ale asi u nás dlouho neohřejí.O tom, jak unikátní dýmky naši zákazníci dostanou popsal pan Krška v rozhovoru pro Deník.cz:
WessexWessex
Ručně vyráběné dýmky Wessex se vyznačují kvalitním briárem, pečlivou pozorností k detailům v tradičních Anglických tvarech.