ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Menu
Přihlášení

Vzácné dýmky

Jak se pozná, jestli je dýmka opravdu vzácná? Pro vás může mít takovou hodnotu i docela obyčejný kousek. Najde se ale pár exemplářů, které jsou vzácné celosvětově.

Vzácné a staré sběratelské dýmky

Ačkoliv si každý sběratel dýmek může pod pojmem nejvzácnější dýmka představit něco jiného, najde se ve světě pár exemplářů, o jejichž vzácnosti není pochyb. Patří mezi ně ty nejstarší kousky, které dýmkařští mistři vyrobili. Dnes těchto vzácných indiánských, tedy těch nejstarších dýme, příliš nenajdeme. Nejen kvůli tomu, že doba jejich vzniku už je dávno pryč, ale i kvůli „bílému muži“. Především španělští dobyvatelé a objevitelé Nového světa bojovali proti "pohanským zvykům" Indiánů a ničili bez milosti všechny předměty, které mohly připomínat nepravou a prostou víru. Před zničením se zachránily jen dýmky z ryzího zlata díky své vysoké hodnotě.

vzácná dýmka

Jak vypadají nejvzácnější dýmky?

Původní indiánské dýmky na sobě mají nejčastěji vyobrazená zvířata, která právě odkazují na „pohanské zvyky a víru“. Indiáni své obrazy vyrývali na měkké červené kameny katlinitu nebo na tropická dřeva, která tvořila hlavičku dýmky.

Vzácné jsou také dýmky míru, které svou velikostí znatelně převyšují klasické dýmky. Tyto kalumety totiž mohou mít až metr. Indiánská kultura se projevila i v jejich vzhledu, kdy například šroubovitou troupel nahradilo topůrko indiánského tomahavku.

Při dodávce zboží, které obsahuje tabákový výrobek, musí být ze zákona ověřována věková způsobilost spotřebitele k nákupu tabákových výrobků.
AdultoAdulto
Při nákupu tabákových výrobků proběhne před dokončením objednaných tabákových produktů elektronické ověření věku certifikovanou firmou Adulto, a to bankovní identitou nebo identitou OP.
Nové dýmky od pana KrškyNové dýmky od pana Kršky
Špičkové dýmky od pana Kršky patří již ke stálicím v našem internetovém obchodě. Představujeme nové kousky, které se ale asi u nás dlouho neohřejí.O tom, jak unikátní dýmky naši zákazníci dostanou popsal pan Krška v rozhovoru pro Deník.cz:
WessexWessex
Ručně vyráběné dýmky Wessex se vyznačují kvalitním briárem, pečlivou pozorností k detailům v tradičních Anglických tvarech.