ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Menu
Přihlášení

Jak správně nacpat dýmku

Teprve s kouřením dýmky začínáte a nejste si jistí, jestli ji správně plníte? Sepsali jsme pro vás pár tipů, jak postupovat.

První zakuřování dýmky

Pokud dýmku jdete vyzkoušet úplně poprvé, doporučujeme si pročíst náš článek o zakuřování dýmky. Kromě mnoho jiného se v něm dozvíte, že tabák se pěchuje zvolna – nejspodnější vrstva je vlastně jen položená, potom se trochu přitlačí a ještě větší tlak je potřeba pro poslední vrstvu. Tento postup bývá mězi dýmkaři označován jako metoda tří kroků. Je potřeba si pamatovat, že dýmka musí mít tah – pokud se ho nedostává, je tabák příliš udusaný a celý postup je nejlepší zopakovat. 

Nacpat dýmku lze různými způsoby

Kuřáci začátečníci nejčastěji plní dýmku metodou tří kroků, kterou už jsme zmínili v předchozím odstavci. Více zkušenější kuřáci pak často používají takzvanou metodu dvou kroků, kdy do hlavičky tabák jen nasypete a pak jej lehce stlačíte zhruba do poloviny hloubky hlavičky. Následně přidáte další tabák, plníte až po okraj, a potom zase zatlačíte, tak by od okraje byly zhruba 3 mm volné. Tabák by měl být na pohmat trochu pružný. Opravdu zkušení dýmkaři dokáží pak z těch dvou kroků udělat jen jeden, zkrátka naplní a rovnou bafají. 

Tak jako u řady jiných věcí je plnění dýmky o zkušenostech. Jednu věc je ale dobré si zapamatovat: tabák raději udusejte méně a při kouření pak můžete přitlačit. V tomto případě platí, že méně je více.   
 
Jak nacpat/plnit dýmku
Při dodávce zboží, které obsahuje tabákový výrobek, musí být ze zákona ověřována věková způsobilost spotřebitele k nákupu tabákových výrobků.
AdultoAdulto
Při nákupu tabákových výrobků proběhne před dokončením objednaných tabákových produktů elektronické ověření věku certifikovanou firmou Adulto, a to bankovní identitou nebo identitou OP.
Nové dýmky od pana KrškyNové dýmky od pana Kršky
Špičkové dýmky od pana Kršky patří již ke stálicím v našem internetovém obchodě. Představujeme nové kousky, které se ale asi u nás dlouho neohřejí.O tom, jak unikátní dýmky naši zákazníci dostanou popsal pan Krška v rozhovoru pro Deník.cz:
WessexWessex
Ručně vyráběné dýmky Wessex se vyznačují kvalitním briárem, pečlivou pozorností k detailům v tradičních Anglických tvarech.