ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Menu
Přihlášení

Jak vyčistit dýmku

Stejně jako u řady jiných věcí, i o dýmku je potřeba se starat, což především znamená ji po každém kouření vyčistit. Nevíte, jak na to? Poradíme.

Čistit až po vychladnutí

Dýmka se po každém kouření musí vyčistit, a to zásadně po jejím vychladnutí. Je to důležité, jinak dojde k jejímu poškození. Z dýmky opatrně vyklepeme popel, oddělíme náustek od hlavičky, abychom se čistícími kartáčky dobře dostali do kouřového kanálu a mohli odstranit tabákový kondenzát. Při čištění lze použít speciální dezinfekční roztoky, k dispozici jsou i čistící spreje. 

Uhlíková vrstva v hlavičce je důležitá

Vnitřek hlavičky se může vyčistit tzv. výhrubníkem, a to jednou za čas v případě, kdy se v hlavičce vytvoří zapečená vrstva. Nikdy ji však neodstraňujeme až na samotné dřevo, jelikož v hlavičce při kouření vzniká uhlíková vrstva, která chrání její vnitřek před prohoříváním (propalováním) dýmky. Uhlíková vrstva v hlavičce by ale neměla být silnější než jeden milimetr. 

Hlavičku fajfky lze také jednou za čas navoskovat, aby neztrácela svůj prvotní lesk, náústek je možné  „nablýskat“ pomocí leštěnky. Řadu pomůcek najdete v kategorii nazvané Údržba dýmky a to i včetně praktických souprav na udržování dýmek. 


Jak čistit dýmku

Při dodávce zboží, které obsahuje tabákový výrobek, musí být ze zákona ověřována věková způsobilost spotřebitele k nákupu tabákových výrobků.
AdultoAdulto
Při nákupu tabákových výrobků proběhne před dokončením objednaných tabákových produktů elektronické ověření věku certifikovanou firmou Adulto, a to bankovní identitou nebo identitou OP.
Nové dýmky od pana KrškyNové dýmky od pana Kršky
Špičkové dýmky od pana Kršky patří již ke stálicím v našem internetovém obchodě. Představujeme nové kousky, které se ale asi u nás dlouho neohřejí.O tom, jak unikátní dýmky naši zákazníci dostanou popsal pan Krška v rozhovoru pro Deník.cz:
WessexWessex
Ručně vyráběné dýmky Wessex se vyznačují kvalitním briárem, pečlivou pozorností k detailům v tradičních Anglických tvarech.