ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Menu
Přihlášení

Péče o dýmku

O dýmku pečujeme od prvního okamžiku. Chráníme ji před zbytečnými nárazy, nemlátíme s ní o stůl, nosíme ji ve váčku nebo pouzdru.
  
Kouříme s náležitou rozvážností, abychom šetřili stěny hlavičky. Každou porci tabáku dokouříme – klidně s nutnými přestávkami- až do samého konce, nenecháváme žádné zbytky tabáku. Vyvarujeme se tím nebezpečí, že jenom spařený tabák na dně hlavičky vytvoří zapáchající močku.
 
Když po vychladnutí dýmky opatrně vyklepáváme popel, na stěnách hlavičky i na jejím dně by měl zůstat prachově jemný šedobílý poprašek. Tato skutečnost je známkou dobrého kouření.
 
Pokračujeme v očistě dýmky tím způsobem, že oddělíme náústek od nástavce, abychom se čistícími kartáčky dostali k útrobám dýmky, do kouřového kanálu a mohli odstranit tabákový kondenzát. Při této operaci si dáváme pozor, abychom neulomili čep.
 
Jestliže jsme dýmky delší čas nečistili, může se kartáček ponořit do lihu (nebo do whisky) a protáhnout jím nástavec a náústek. Hlavičku můžeme čas od času navoskovat, aby neztrácela svůj prvotní lesk, náústek je možné  „nablýskat“ pomocí leštěnky. Dobré firmy pro udržení dokonalého vzhledu dýmek vyrábějí právě pro tyto účely speciální vosky a prostředky k leštění.
 
Sledujeme i uhlíkovou vrstvu hlavičky, na níž jsme od prvního kouření  poctivě pracovali. Neměla by totiž být  silnější než jeden milimetr. Narostla-li více, s největší opatrností karbon odstraníme.
 
Údržbu dýmek se nevyplatí podceňovat, protože zanedbané dýmky páchnou a tím pádem se ozdoba mění v ostudu.
 
Dýmky z bruyéruDýmky z bruyéru
Po staletých experimentech se dřevo prokázalo jako velmi vhodný materiál na výrobu dýmek. Ne však…
Dýmky z mořské pěnyDýmky z mořské pěny
Zprvu panensky sněhobíle vypadají dýmky z takzvané mořské pěny – pověstné pěnovky, jež jsou jedny…
Při dodávce zboží, které obsahuje tabákový výrobek, musí být ze zákona ověřována věková způsobilost spotřebitele k nákupu tabákových výrobků.
AdultoAdulto
Při nákupu tabákových výrobků proběhne před dokončením objednaných tabákových produktů elektronické ověření věku certifikovanou firmou Adulto, a to bankovní identitou nebo identitou OP.
Nové dýmky od pana KrškyNové dýmky od pana Kršky
Špičkové dýmky od pana Kršky patří již ke stálicím v našem internetovém obchodě. Představujeme nové kousky, které se ale asi u nás dlouho neohřejí.O tom, jak unikátní dýmky naši zákazníci dostanou popsal pan Krška v rozhovoru pro Deník.cz:
WessexWessex
Ručně vyráběné dýmky Wessex se vyznačují kvalitním briárem, pečlivou pozorností k detailům v tradičních Anglických tvarech.