ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Menu
Přihlášení

Dýmky Savinelli Leonardo da Vinci

Dýmky Savinelli - Leonardo da Vinci
Bruyér těžený na Sicílii se pokládá za jeden z nejlepších. Navíc se tvrdí, že Italové si ten nejkvalitnější materiál nechávají doma a exportují takový, který výrobce nezajímá. V tomto smyslu nic nebrání, aby se v Itálii vyráběly vynikající dýmky. A když se k tomu přidá tradiční italský šarm, je nasnadě, že italské dýmky zaměstnávají pozornost velké skupiny kuřáků. Dýmky od Savinelliho uspokojí každého. Jsou k mání lacinější, ale i luxusní kusy. Za sto dvacet let existence tato firma přišla nejen na různé tvarové finesy (zdobí je často mramorové kroužky), ale tvrdě pracovala i na co nejlepších kuřáckých vlastnostech. Její dýmky mají skvěle padnoucí náustky a filtry z balsových štěpů zase zaručí velmi suché kouření. Výroba dýmek je u Savinelli rozdělena na ruční a strojovou. Na každé dýmce najdete vyraženy následující emblémy: logo Savinelli ve tvaru písmene „S“ a nad ním dvě dýmečky, označení modelu a název dýmky. Na náustku je vyražen erb (u klasických sérií) nebo podpis Achilla Savinelliho (u ručně vyráběných dýmek). Pro sběratele je každoročně připravována jak výroční dýmka roku, tak i vánoční dýmka. Firma Savinelli patří mezi nejvýznamnější světové výrobce dýmek současnosti.
 
V roce 2014 přšla do prodeje sedmá řada dýmek, inspirovaná legendárním umělcem, matematikem, fyzikem, sochařem a malířem Leonardem da Vinci. Výrobce použil známý motiv – obří kuš právě z dílny Leonarda da Vinciho, dýmku nazval „Balestra“.  Tato střelná zbraň se svým tvarem jakoby otiskla do celé dýmky včetně náustku, kde právě připomíná zvláštním trojúhelníkovým průřezem tuto zbraň. Náustek a dusátko zdobí stříbrný reliéf.

Tato série započala v roce 2007 dýmkou „Mona Lisa“, v roce 2008 to byla dýmka „Cavallo“, o rok později dýmka „Giochi Di Luce“. V roce 2010 mají možná někteří kuřáci z této řady dýmku „Bombarda“, z roku 2011 pochází dýmky „Autoritratto“.   Další v řadě následovala dýmka „Alabattente“. V roce 2013 přišla na trh dýmka „Clavi VIOLA“.

Poslední v řadě je novinka roku 2015 a nese název „Uomo Vitruviano“.  Toto dílo známého umělce patří k jeho nejznámějším a jeho přesný název zní „Vitruvian Man“.  Dýmky mají jako tradičně různé povrchové úpravy a jsou vyráběny v omezených počtech. Tradiční zdobení vyrobené z mincovního stříbra nese tentokrát symbol původní kresby proporcí mužské postavy, kterou tak ikonicky nakreslil tento umělec.  



Dýmky Savinelli Leonardo da Vinci  Dýmky Savinelli Uomo Vitruviano
 
Jak zakuřovat dýmkuJak zakuřovat dýmku
Občas se nás začíající kuřáci ptají, jakým způsobem správně zakouřit dýmku. Připravili jsme pro vás…
Ukládání dýmekUkládání dýmek
Málokdo odolá široké nabídce dýmkařského sortimentu. Po koupi první dýmky následuje zanedlouho…
Při dodávce zboží, které obsahuje tabákový výrobek, musí být ze zákona ověřována věková způsobilost spotřebitele k nákupu tabákových výrobků.
AdultoAdulto
Při nákupu tabákových výrobků proběhne před dokončením objednaných tabákových produktů elektronické ověření věku certifikovanou firmou Adulto, a to bankovní identitou nebo identitou OP.
Nové dýmky od pana KrškyNové dýmky od pana Kršky
Špičkové dýmky od pana Kršky patří již ke stálicím v našem internetovém obchodě. Představujeme nové kousky, které se ale asi u nás dlouho neohřejí.O tom, jak unikátní dýmky naši zákazníci dostanou popsal pan Krška v rozhovoru pro Deník.cz:
WessexWessex
Ručně vyráběné dýmky Wessex se vyznačují kvalitním briárem, pečlivou pozorností k detailům v tradičních Anglických tvarech.