ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Menu
Přihlášení

O umění pěstování tabáku

Tabákové poleZvládnout pěstování tabáku není jednoduché. Trvá dlouhou dobu, než se v tom či onom regionu všechna úskalí tohoto odvětví zvládnou k dokonalosti.
 
Říká se, že tabák potřebuje podobný fortel, zanícení a nasazení jako třeba pěstování vína. Rostlina, kterou je možno sklízet, potřebuje minimálně tři měsíce, ale také měsíců pět. Během nich se musí o ni pečovat, aby ji nenapadly plísně, mšice a jiní škůdci. Signál ke sklizni dává vadnutí listů.
 
Právě listy jsou z rostliny nejdůležitější. Dlouho byla sklizeň jenom záležitostí lidských rukou (americké tabákové plantáže se staly symbolem zneužívání otroků), nyní se daří zapojovat i důmyslnou techniku. Bez nasazení lidí se však tato práce neobejde.
 
Nejprve se musí sklizené listy usušit (horkým vzduchem, na slunci, pomocí kouře). Když jsou listy usušené, projdou fermentací: procesem, při němž se podporuje aroma, především ale odstraňuje bílkoviny a snižuje obsah nikotinu.
 
Fermentace je založena na zahřívání až na teploty okolo padesáti stupňů a ochlazování tabáku, čímž se podporuje kvašení. Děje se tak přirozeným způsobem, který trvá několik měsíců, ale i mnohem rychleji při zapojení techniky.
 
Poté se opět tabák usuší, aby se mohl ve velkých žocích dopravit k samotným výrobcům.

 
Tabákové pole
 
O podobách tabákuO podobách tabáku
Když se podíváme do různých krabiček – nebo ještě lépe – vezmeme tabák do prstů, zjistíme, že se…
O druzích tabákuO druzích tabáku
Vlastní výroba tabáku, které jsou dýmkařům k dispozici, je chráněna výrobními tajemstvími. Každý…
Při dodávce zboží, které obsahuje tabákový výrobek, musí být ze zákona ověřována věková způsobilost spotřebitele k nákupu tabákových výrobků.
Ornell& DiehlOrnell& Diehl
Ornell & Diehl ručně mísí butikové dýmkové tabáky již více než 30 let a pokračuje v inovaci, neustále vytváří nové metody a techniky, získává nejlepší pěstované tabáky a slouží dynamické veřejnosti kouřící dýmky po celém světě. Naše směsi tvořené v malých  seriích zvýrazňují ty nejkvalitnější komponenty, kterých může dosáhnout náš hlavní mixér Jeremy Reeves, který brázdí svět a udržuje vztahy s výrobci, aby zaručil výjimečnou kvalitu. Naše řada Cellar je speciálně navržena tak, aby využívala vlastností stárnutí tabáku pro opožděný a zvýšený požitek a naše každodenní směsi se vyznačují stejnou péčí a kvalitou. Dokonce jsme získali vlastní proprietární Perique, ve spolupráci s rodinou Rousselů z 31 farem v St. James Parish v Louisianě, abychom zajistili, že bude tradičně pěstován a zpracováván a že je originální s historickou přesností.
AdultoAdulto
Při nákupu tabákových výrobků proběhne před dokončením objednaných tabákových produktů elektronické ověření věku certifikovanou firmou Adulto, a to bankovní identitou nebo identitou OP.
Nové dýmky od pana KrškyNové dýmky od pana Kršky
Špičkové dýmky od pana Kršky patří již ke stálicím v našem internetovém obchodě. Představujeme nové kousky, které se ale asi u nás dlouho neohřejí.O tom, jak unikátní dýmky naši zákazníci dostanou popsal pan Krška v rozhovoru pro Deník.cz: