ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Menu
Přihlášení

Doutník Opus X – jeden z nejvzácnějších na světě

Milovníci doutníku již dlouho čekali, než firma Arturo Fuente uvede na trh jeden ze svých prémiových doutníků Opus X. Tento doutník je jedním z nejvzácnějších doutníků na světě.

Tři roky zrání

Rodina Fuente našla útočiště pro výrobu doutníků v Dominikánské republice. V roce 1980 přijel Carlos Fuente do Santiaga a po nějaké době našel továrnu. Začínali v sedmi lidech. Pomáhala celá rodina a postupně se jim začalo dařit. Jediná překážka při výrobě doutníků byla ta, že všichni z branže byli přesvědčeni, že v Dominikánské republice neexistuje dostatečně kvalitní krycí list. Tyto doutníky prakticky začaly vznikat od roku 1989, kdy začal experiment s krycími listy a o tři roky později se podařilo najít skvělý krycí list. Konečně roku 1995 vznikl – po třech letech zránídoutník Fuente Opus X a právě ten se stal senzací. Během krátké doby se stal velmi žádaným exkluzivním doutníkem, takže výrobce nestíhal uspokojit poptávku.

Doutník Opus X získal nejvyšší hodnocení 

Díky oceněním v různých časopisech, kde dostal nejvyšší hodnocení, jeho popularita neustále stoupala, díky čemuž se výroba ustálila na počtu 75 tisíc doutníků za rok. V současné době zaměstnává rodina Fuente výrobou tabáku a doutníků na 2 500 lidí.  Tato rodinná firma vlastní nejen továrnu na výrobu doutníků, ale i rozsáhlé plantáže, vše pod romantickým názvem Chateau de Fuente, kde pěstuje ten nejlepší tabák pro vlastní výrobu.

V nabídce 3 tvary

Ucelenou řadu doutníků Arturo Fuente  na český trh dováží firma Mostex, včetně nejkvalitnějšího doutníku Opus X. Tento můžete nakoupit ve třech tvarech: Perfektion, Reserva de Chateau a Robusto. Nutno dodat, že tato perla není nikterak levná. Na pultech obchodů se tyto doutníky prodávají od 830 korun za 1 kus. Opus X je brán jako dokonalý produkt, splňující všechny parametry skvělého doutníku. Unikátní kombinace tabáků z vlastních plantáží mu dodává hladkou a harmonickou chuť s jemně sladkým podtónem exkluzivního krycího listu. Fuente Opus X je totiž jedním z mála kvalitních doutníků „puros“ – tedy doutníků, které jsou ze sta procent vyrobeny z tabákových listů dané země. Podle řady odborníků totiž Dominikánská republika neměla kvalitní krycí listy, ale právě takové se rodině Fuente podařilo vypěstovat a uvést v život.

Doutníky Opus X
Jak zapalovat doutníkJak zapalovat doutník
Zapálit doutník opravdu neznamená jenom k němu přiložit plamen. Dobře a s péčí zapálený doutník vás…
Při dodávce zboží, které obsahuje tabákový výrobek, musí být ze zákona ověřována věková způsobilost spotřebitele k nákupu tabákových výrobků.
AdultoAdulto
Při nákupu tabákových výrobků proběhne před dokončením objednaných tabákových produktů elektronické ověření věku certifikovanou firmou Adulto, a to bankovní identitou nebo identitou OP.
Nové dýmky od pana KrškyNové dýmky od pana Kršky
Špičkové dýmky od pana Kršky patří již ke stálicím v našem internetovém obchodě. Představujeme nové kousky, které se ale asi u nás dlouho neohřejí.O tom, jak unikátní dýmky naši zákazníci dostanou popsal pan Krška v rozhovoru pro Deník.cz:
WessexWessex
Ručně vyráběné dýmky Wessex se vyznačují kvalitním briárem, pečlivou pozorností k detailům v tradičních Anglických tvarech.